Nyomtatás

Római őrtorony Tihanyban

Létrehozva:

Új nevezetességgel gazdagodott Tihany, egy római őrtorony mintájára épült kilátóval, amely az Apáti-hegyen kapott helyet. A 15 méteres építményt - melyről csodálatos panoráma tárul a látogatók elé a Balatonra, Tihanyra és a Balaton-felvidékre - szerdán délután adták át.

Nyomtatás

Tihanyban adták át az idei Európai Falumegújítási Díjat

Létrehozva:

2014-ben Tihany nyerte el az Európai Falumegújítási Díjat, ezzel együtt a jogot is arra, hogy az idei, 14. díjkiosztót megrendezze. 24 európai falu képviseletében 800 vendég érkezett a Balaton- parti településre az elmúlt hétvégén. A résztvevők között szoros szakmai együttműködés alakult ki, melyeket jól tudnak kamatoztatni a települések fejlesztése során.

Nyomtatás

Levendulaszüret Tihanyban

Létrehozva:

Ismét óriási érdeklődés övezte a tihanyi levendulafesztivált. A Szedd magad akció során sokan éltek a lehetőséggel, csokrokba szedve vagy erre az alkalomra használatos papírtáskába gyűjtve vihettek haza kedvenc virágukból. Az eseményen részt vett V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár is.

Nyomtatás

Közbiztonsági rendészeti szezonnyitó értekezlet Tihanyban

Létrehozva:

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság Tihanyban tartotta meg szezonnyitó ülését. A bizottság minden évben június 1. és szeptember 15. között látja el feladatát. A célja az, hogy a nyári idegenforgalmi szezonban a nagyszámú turistaforgalom ellenére is biztonságban érezhesse magát mindenki. Idén a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság látja el a koordinációs feladatokat.

Nyomtatás

14. Gardália

Létrehozva:

Kellemes időben, hatalmas érdeklődés mellett zajlott a 14. Gardafesztivál Tihanyban. A településen a látványhalászatot hagyománnyá szeretnék tenni. A balatoni hal mellett az újbor ünnepe is a hétvégi rendezvény része. Ilyenkor a magyar borrendek többsége képviselteti magát az eseményen.

Nyomtatás

Halászat, horgászat volt a téma a Balatoni Szövetség közgyűlésén

Létrehozva:

Tihanyban tartották a Balatoni Szövetség közgyűlését. Tárgyaltak új tagok felvételéről, együttműködések megkötéséről. Értékelték az idei szúnyoggyérítés lebonyolítását, majd a Balatoni Halgazdálkodási Zrt vezérigazgatója tartott tájékoztatót az úgynevezett behúzós horgászat kérdéseiről.

Nyomtatás

Kenyér és boráldás a tihanyi szüreten

Létrehozva:

A Tihanyi- félsziget lakói és vendégei idén sem maradtak ki a szüreti mulatságból. A sok éves tradíciónak megfelelően gyermekprogramokkal, zenés- kulturális különlegességekkel várták az érdeklődőket. A négy napon át tartó rendezvénysorozatot színes szüreti felvonulás zárta huszárokkal, csikósokkal. Az apátság előtt pedig sor került a szőlő és kenyér megáldására.

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. A weboldal további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát.